Waarom zijn biologische producenten zoveel duurder dan ‘gewone’ producten? Hoeveel verdient een boer aan zijn paprika, en is dat een goede prijs? En is het beter om producten van dichtbij dan van ver weg te kopen?

Zoveel vragen tijdens mijn wekelijkse rondje door de supermarkt. En zo weinig tijd de rest van de week, om die vragen tot op de bodem uit te zoeken. Week na week bekruipen me dezelfde onderbuikgevoelens als ik boodschappen doe: wat is de invloed van mijn eten op de mensen in de keten?

Als je dit gevoel herkent, is mijn reis voor jou. Ik geef om de mensen achter ons eten en zoek daarom het gesprek met hen op. Ik stel mijn en jouw vragen aan retailers, boeren, logistieke bedrijven, arbeiders, fabrieken, beleidsmakers, ngo’s en consumentenorganisaties. En met hun antwoorden, help ik je beter eten te kopen.

Die reis, die is op z’n best als we het samen doen. Zou je me op weg willen helpen – en met mij de andere volgers van mijn reis – door te delen wat jij weet? Helemaal gaaf zou het zijn als je meekomt naar mijn volgende interview.

Word reisgenoot en kom mee naar mijn volgende interview.

Met mijn reis wil ik je helpen om betere keuzes te maken in de supermarkt. Of buiten de supermarkt. Ik wil je helpen om een beter beeld te ontwikkelen van de wereld achter je eten, zodat je vanuit die kennis beter eten kunt kopen. Beter voor de mensen achter ons eten, en dus beter voor ons allemaal.

Kom je mee op reis?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.